dokumenti i izvješća

Zapisnik sa skupštine održane 27. siječnja 2024.

Redovna godišnja skupština održana je 27. siječnja 2024. godine. Pozivi članstvu upućeni su putem dostupnih mail adresa, sms poruka, sa stranica društvene mreže Facebook i službene web stranice udruge notalika.hr
a sa predloženim točkama dnevnog reda;
1. Izvješće o radu u protekloj godini
2. Plan rada za 2024. godinu
3. Razno

Prvo je podneseno financijsko izvješće za 2023. godinu. Udruga je početak prošle godine na dan 14.1.2023. dočekala sa plusom na žiro-računu od 406,95 eura i nema nepodmirenih obaveza.
U protekloj godini prijavom projekata na javni poziv općine Brinje dobili smo sredstva u visni od 3.000,00 eura te 1.000,00 eura donacije poslovnog subjekta (sklopljen ugovor o donaciji) i privatnih osoba u visini od 78,00 eura. Od članarina prikupljeno je 184,00 eura.
Fiskalnu godinu, nakon podmirenih obaveza završili smo u plusu.

Veći rashodi u prošloj godini odnosili su se na provedbu planiranih projekata;
1. Pitka voda u kršu i utjecaj klimatskih promjena (radionice i okrugli stol, izložba)
2. Castle rock festival (koncerti i izložbe)
3. Tiskani i promo materijali, nabavka određene informatičke opreme.

Nazočni članovi nisu imali primjedbi na financijsko izvješće.

2. Izvješće o radu udruge u protekloj godini 19. svibnja proveden projekt „PITKA VODA U KRŠU I UTJECAJ KLIMATSKIH PROMJENA“ u suradnji sa PMF-om iz Zagreba, Društvom za popularizaciju znanosti Vinko Dvoržak, a uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. U okviru projekta koji je sufinanciran uz podršku Općine Brinje, organizirane su radionice za učenike i nastavnike OŠ Luke Perkovića i djecu iz DV Tratinčica iz Brinja.
Navečer je organiziran Okrugli stol za građanstvo pod istom temom, uz predavanje i izložbu fotografija i znanstvenih prikaza. Sve radionice i predavanja vodio je doc.dr.sci Dalibor Paar sa PMF-a Zagreb, uz asistenciju članova iz Notalike.
Radionice u školi su bile izvrsno odrađene i još bolje prihvaćene tako da smo sa OŠ L. Perkovića i PMF-om dogovorili i još jedan projekt u ovoj godini.
Projekt su popratili mediji, posebice LikaClub, a sadržajno je opisan tekstom i fotografijama na stranicama naše udruge.

Castle Rock Festival 2023.
Ovogodišnji  12. po redu CRF odrađen je u partnerstvu sa TZ Brinje koja je sufinancirala dio troškova – vrhunski nastup benda Soulfingers u trajanju dva i pol sata.  Drugi dan, (15.7.) tradicionalno rezerviran za naše bendove iz Otočca, Senja, Gospića, Ogulina te bendova iz Brinja. Bilo je vrlo dobro posjećeno, svirka je trajala do oko 2 sata.
U tjednu nakon koncerata napravili smo u DKC izložbu „Likovi i djela iz skicenbucha Damira Karkaša“, izložba rukom crtanih karikatura koja je u Brinje došla nakon velikog otvorenja u Zagrebu te putovanja po hrvatskim gradovima, Sloveniji i BiH. Na otvorenju izložbe nazočili su ravnateljica i tajnica škole, predstavnici Općine Brinje i TZ. Izložba je bila otvorena 5 dana i bila je dobro posjećena.
Kada se sve podvuče – vrlo smo zadovoljni sa realiziranim. Moramo se zahvaliti Općini Brinje, i načelniku Fumiću jer smo glavninu sredstava dobili prijavom na njihov javni poziv i sa te strane uvijek imamo podršku što nam puno znači.
U zahvalu za dosadašnju suradnju i pomoć u radu, udruga Notalika je zaslužnim prijateljima i suradnicima pripremila poklon pakete koji su podijeljeni tijekom Castle rock festivala.


Cjelovito izvješće dostupno je redovnim članovima Udruge na zahtjev.


_____________________________________________________________________________________________
Zapisnik sa skupštine 2023.

Skupština je sa radom počela u 18 sati, a završila u  19:30 sati. Na skupštini je nazočilo  60 % od aktivnog članstva udruge, nije bilo donošenja odluka, već su samo čitana izvješća. Nakon što je utvrđena većina, predsjednik je predložio dnevni red koji je usvojen većinom glasova.

Dnevni red;

1. Izbor radnog predsjedništva (predsjednik, zapisničar, 2 ovjerovitelja zapisnika)

2.  Izvješće o radu i financijama Udruge u 2022. godini;
     -izvješće o radu (Predsjednik udruge)
     – izvješće o financijama (Tajnik udruge)

3.  Rasprava o izvješćima

4.  Plan rada za 2023. godinu

    (članstvo, prijavljeni projekti, provedba, financiranje i sponzorstva, suradnja sa drugim  
    udrugama u provedbi projekata)

5. Razno

Skupštinu je otvorio predsjednik udruge, nakon čega se na njegov prijedlog pristupilo odabiru i potvrdi radnog predsjedništva kojeg čine predsjednik Ivica Perković, zapisničarka Beata Prpić te dva ovjerovitelja Zapisnika; Davor Mesić i Ante Vranić

Izvješće o radu udruge u 2022. godini podnio je predsjednik M. Prpić;
Nakon osnivanja udruge, 15. siječnja 2022. pristupili smo formalnim stvarima oko registracije, sve je obavljeno u 15 dana, tako da smo se stigli prijaviti na javni poziv općine Brinje za financiranje projekata i  programa u Brinju, što je bilo ključno za naš rad u ovoj godini.
Udruga je u protekloj godini, organizirala dva događaja; 11. po redu koncert glazbenika/bendova Ličko senjske županije, sada pod nazivom Castle Rock festival. Na njemu su sudjelovale rock grupe iz Brinja, Ogulina, Senja, Otočca i Gospića, a kao gosti su nastupili Jurica Pađen i grupa Aerodrom. Ovaj Castle Rock Festival po posjećenosti bio je najveći do sada. Osim festivala, organizirana je i pripremljena izložba Evo brinjske ruke na kojoj su predstavljeni radovi brinjskih umjetnika i autora poput Zdravka Rajkovića, Đurđice Biondić, Damira Karakaša, Milana Maljkovića, obitelji Bićanić; Ivana, Lucije i Tomislava te izdavaštva Zavičajnog kluba Brinje iz Zagreba. Izložbu su činile i fotografije iz brinjskog društvenog života u razdoblju 1960.  do 1980-ih godina. Izložba je trajala 7 dana, na svečanom otvorenju bilo je dosta ljudi, uz odličnu posjećenost i mnogobrojne pozitivne komentare posjetitelja, ali i raznih digitalnih medija od kojih se posebno izdvaja LikaClub, dobitnika prestižne nagrade za najbolji europski portal (sa domenom .eu). Imali smo odličnu promociju udruge te najavu koncerta i izložbe preko radio stanica Gospić, Otočac i Trend radija iz Karlovca.
Sa CRF-a i izložbe napravljeni su video zapisi koji su postavljeni na Youtube kanal udruge.
U organizaciji festivala i izložbe imali smo veliku podršku i ostvarenu suradnju sa Turističkom zajednicom Brinje (uz potpisani ugovor o suradnji) te smo tako u festivali imali i kino na otvorenom, na Pisti sa projekcijom filma Bohemian Rhapsody. Sve to bio je dio Brinjskog ljeta, do sada najsadržajnije manifestacije u Brinju. Na izložbu i koncert ulaz je bio besplatan i dalje.

Nakon ljetne aktivnosti, na jesen smo otvorili stranicu Castle rock festivala na facebooku, uz već prije otvorenu Pista80. Na Carnetu je registrirana domena notalika.hr, a web stranica je pokrenuta u listopadu 2022. Trenutno je u fazi izrade, što dosta ovisi i o sredstvima koje planiramo dobiti u ovoj godini. Na Youtube platformi otvoren je kanal Notalika, na kojem su postavljeni video  zapisi sa koncerta i izložbe, a isti se povezuju preko stranica na facebooku.
Za prvu godinu postojanja, to je odličan rezultat za tek osnovanu udrugu koja broji tek 12 članova, a predsjednik se ovim putem zahvalio svima na sudjelovanju u organizaciji te pozvao nazočne da motiviraju i ostale na učlanjenje. Sva obavezna izvješća o provedenim projektima predana su na vrijeme – prema Općini Brinje i prema HBOR-u.

Cjelovito izvješće dostupno je članovima Udruge na zahtjev.
____________________________________________________________________________________________
Statut Udruge i Rješenje o upisu u Registar udruga:

Rješenje o upisu udruge u Registar